ForYouTour 2014

//ForYouTour 2014
ForYouTour 2014 2015-11-02T09:10:17+00:00

TWEEDE EDITIE FORYOUTOUR MEER DAN GESLAAGD.

2014
Zaterdag 3 mei was op de wielerbaan van Glanerbrook de tweede editie van het ForYouTour wielerevenement. Deze keer werd er geld opgehaald voor Spieren voor Spieren, kinderen met een spierziekte.
De dag begon al vroeg in de ochtend toen Wethouder Ruud Guyt van Sittard- Geleen het evenement opende. Oud coureur Jan Krekels gaf het startschot en Joey Janssen ambassadeur van Spieren voor Spieren vlagde de toertocht af die zo’n 85 km lang was. Zo’n 90 deelnemers vertrokken na 25 rondes op de wielerbaan richting de Limburgse heuvels.
Daarna gaven Esther Crombag en Marc Lotz een spinning clinic die in totaal twee uur lang duurde.
Voormalig wielrenner Gert Jacobs die vijf keer deelnam aan de Tour de France met de PDM-ploeg was die dag ook aanwezig. Hij reed een derny race op de baan en hij wist de race op het eind naar zijn hand te leggen. Gert kreeg de bloemen en de eeuwige roem op deze historische sport plek.
In 1971 kwam de echte Merckx niet naar Geleen vanwege een te hoge looneis. Afgelopen zaterdag kwam dan toch de echte Lookalike Eddy Merckx naar de wielerbaan in Geleen. Eddy trok zijn oude Molteni- trui aan en scheurde de baan op met zijn oude renfiets.
Jennifer en Brenda Schrooten toonden hun capriolen op de fiets.
S’ Middags was het tijd voor de derny races. Diversen gangmakers uit Nederland, België en Duitsland gaven met hun renners een spektakelstuk. Het toegestroomde publiek genoot van alle kanten. Men zei even dat oude tijden weer herleefde want vroeger werden hier veel speedraces georganiseerd op een sintelbaan.
Op het eind van de middag toen alle winnaars waren gehuldigd werd het eindbedrag van 2.645,10 euro t.b.v. Spieren voor Spieren bekend gemaakt door organisator Michel van Dijke en Ralph Verbael manager van Laco Glanerbrook.
“Het was meer dan een geslaagde dag” zei Michel van Dijke. “Reacties achteraf waren erg positief en daarom krijgt dit event volgend jaar weer een vervolg”.

Share Button